Ciorba De Cartofi Cu Bacon
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Mod de pregatire:
Se curata cartofii, se spala si se taie in cuburi. Se tin in apa, pentru a nu se inchide la culoare. Ceapa se taie marunt, ardei se taie julien, rosiile se decojesc si se taie in cuburi mici, iar baconul se taie felii sau cuburi.
Se pune intr-o oala 2-3 linguri de ulei si se adauga baconul. Se lasa sa se rumeneasca la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand baconul incepe sa se rumeneasca, se adauga si ceapa tocata.
Cand ceapa a devenit translucida, se adauga feliile de ardei si rosiile cubulete. Se mai lasa la rumenit inca 2-3 minute. Se adauga apoi cartofii, boabele de piper, cubul de legume si se complecteraza cu apa. Cat legumele au fiert se aduga mararul tocat si se ia de pe foc. Se lasa cca 10 minute. Se pregateste sosul adaugand zeama din ciorba in smantana, putin cate putin, si se amesteca pentru a se omogeniza. Sosul astfel obtinut, se toarna la loc in oala, amestecand pana se omogenizeaza. In acest moment ciorba este gata si buna de servit.