Ciorba De Cartofi Cu Afumatura Si Tarhon
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 morcov
o albitura
jum telina (am avut o telina micuta)
8 cartofi
o ceapa mare
1 ardei gras sau capia
2-3 linguri tarhon verde (frunzulitele de tarhon se rup pentru a-si pastra mirosul si gustul )
o lingura frunze de telina tocate
3 catei de usturoi
un varf de cutit piper macinat
1,5 l bors sau zeama de varza dupa gust
8 bucati coaste afumate ( aduse de la Varatec)
Mod de preparare:
Coastele afumate se spala ,se pun in apa cat sa fie acoperite si se fierb la foc mic,avand grija sa se inlature eventuala spuma formata .
Zarzavatul se curata,se spala si se taie cubulete, rondele sau feliute in functie de preferinta.
Se pun la fiert ceapa, morcovul, albitura , telina, ardeiul , adaugandu-se treptat cate putina apa calda si 1-2 canite cu zeama in care a fiert carnea. Personal nu folosesc mai multa zeama de la carne din cauza grasimii.
Cand zarzavaturile sunt aproape fierte se adauga cartofii curatati, spalati ,taiati cubulete si se lasa sa fiarba in continuare.
Aproape de final se adauga coastele fierte, usturoiul tocat marunt,piperul macinat, se toarna borsul fiert in prealabil.Lasam totul sa dea in 2-3 clocote,dupa care adaugam verdeata , acoperim oala si oprim focul.
Puteti adauga la servire putina smantana… Este tare gustoasa…