Ciorba De Cartofi Cu Afumatura Si Sarmale
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Afara cald, in frigider pustiu, musai de facut ceva de papa, asa, clasic, ca la bloc, care sa zaca si sa tina macar o saptamana. Asa ca s-a votat: ciorba de cartofi cu afumatura si sarmale, plus pentru regimul meu, ficat, ca mi-a mancat ficatii regimul asta.
Si de caldura, un sprit de extrem de vara, adica o halba plina cu gheata, un degetar de vin alb si sec si apa, ca nici alcool nu e voie, dar macar de un damf, e musai.
Cu asa lipsa de chef am lucrat ca am facut aragazul vraiste, chestie destul de rara la mine.
Si cu ciorba si cu varza cu sarmale (am avut putina compozitie) si cu ficatii.
Ficatul cica musai in sange, splina nu am mai avut, declar cautarile incepute, cica trebuie si din aia.
Reteta de ciorba s-a intins pe doua zile si s-a facut asa: am fiert ciolan afumat, taiat bucati, am pus ceapa, telina, ardei, morcov, patrunjel, cartofi, suc de rosii, zeama de varza, sare si piper, ardei iute. Cam in ordinea asta.
Sarmalele le-am facut mai simplu, aveam umplutura de la tura anterioara.
Am facut sarmale decente ca marime (na mah) si am pus amestec de varza murata si varza dulce calita cu afumatura, sorici, afumatura (slana de Reghin) si marar.
Nici vasele si nici aragazul nu le-am spalat cum trebuie, asa ii de cald ca nu imi arde de nimic, cateaua e toropita, nu stiu daca de la medicamente sau doar de la caldura, dar nu suporta nici sa te atingi de ea, nu mai zic de plimbat, nici cu tancul nu iese din casa, sta sub aer sau in pat cu un magar in brate (nu va ganditi la magarii din peisaj).
Cam astea pe ziua de azi, pseudosprit si asteptam ziua de duminica. Urata e caldura, urat e frigul, v-am zis eu ca cel mai misto tot in Bora Bora e. Hai, rororo.