Ciorbă De Burtă
Sursa Ciorbă de burtă
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 4 l de apa
- 1 kg de burta, un picior de vitel sau vaca
- doua foi de dafin, cateva boabe de piper
- un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga
- 2 linguri de otet, doua galbenusuri, smintina, hrean,
- sare si mujdei de usturoi
- 1 kg de burta, un picior de vitel sau vaca
- doua foi de dafin, cateva boabe de piper
- un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga
- 2 linguri de otet, doua galbenusuri, smintina, hrean,
- sare si mujdei de usturoi
Mod de preparare:
Se spala burta in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramie alba (asta in cazul in care nu ati cumparat prefiarta de la magazin), Spalati bine si piciorul. Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, foile de dafin, boabele de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Se scoate burta si, dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi, la fel procedati si cu carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote. Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet (sau cu o jumatate de lamiie) si se amesteca incet cu zeama din oala. Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc. Se rade hreanul, se pregateste mujdeiul si se pun in boluri separate la masa, alaturi de un alt bol cu smintina, fiecare isi poate drege ciorba dupa gust. In nici un caz sa nu uitati sa puneti pe masa ardeiul iute…
Se spala burta in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramie alba (asta in cazul in care nu ati cumparat prefiarta de la magazin), Spalati bine si piciorul. Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, foile de dafin, boabele de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Se scoate burta si, dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi, la fel procedati si cu carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote. Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet (sau cu o jumatate de lamiie) si se amesteca incet cu zeama din oala. Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc. Se rade hreanul, se pregateste mujdeiul si se pun in boluri separate la masa, alaturi de un alt bol cu smintina, fiecare isi poate drege ciorba dupa gust. In nici un caz sa nu uitati sa puneti pe masa ardeiul iute…
Nota:
Pentru a face ciorba de burta acasa aveti nevoie de rabdare…burta nu fierbe chiar asa de repede cum pare, insa daca aveti grija veti avea o ciorba de burta delicioasa.
Pentru a face ciorba de burta acasa aveti nevoie de rabdare…burta nu fierbe chiar asa de repede cum pare, insa daca aveti grija veti avea o ciorba de burta delicioasa.