contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Burta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Noi am mai facut ciorba de burta, nu odata, asa ca nu am mai fotografiat pas cu pas, gasiti la link-ul anterior ce va trebuie, o sa reiau foarte pe scurt.

Slide1

Am avut zeama de oase de vita fiarta, la congelator, asa ca am si degresat usor de seu, am mai fiert doar burta cu morcov si ceapa (cumparata pre-fiarta si taiata, am facut cantitate mica, merge repede).

Singura treaba pe care am modificat-o fix de lene, a fost ca am amestecat fatza (morcovul tras in ulei) cu liezonul (din care am uitat fix smantana, ceea ce nu e grav, am pus-o la final).

Slide2

Deci pe scurt, amestecul de morcov ras si calit, adus la temperatura camerei l-am amestecat cu galbenusuri, usturoi pisat, otet, sare si smantana (eu am pus in oala direct si fulgi de ardei iute). Am temperat cu zeama fierbinte amestecand continuu pana ce era in castron a avut temperatura zemii chioare si am trecut totul prin sita. In oala de ciorba, care, fireste, nu mai fierbe, da?

Se gusta de toate cele si aia e. Stiu ca unii nu pun ba aia ba ailalta, eu pun fix asa cum v-am zis si imi place, usturoiul temperat nu se “cocleste” si cum ciorba nu va mai trece de temperatura de fierbere nici la incalzire, mie imi convine sa o fac asa. Si imi si place.

Slide3

Inutil sa va spun ca e impecabila, perfecta si nemaipomenita, da? :D

Ia, cateva poze aiurea, am mancat pana la urma pufuletii aia, bai au la sare, o droaie, tu-i cortizonu’ ma-sii, nu mai cumpar in viata mea nici macar pt ambalaj.

Slide4

Catelul asta e in curta cuptorului cu lemne, celebra brutarie a turcului de pe Morarilor (pe merit celebra, fara caterinca, la ala, ca si la bulgar, nu ai ce cauta in weekend sau in prajma sarbatorilor decat daca ai ore bune de pierdut la cozi).

Slide5

Si o natura moarta din curtea unei institutii, locul de fumat, vedeti cum suntem surghiuniti?

Slide6

Cat despre ciorba de burta, da, este categoric favorita, nu e complicat de facut, daca nu vi se buleste garnitura de la kukta nici nu dureaza asa de mult, are doar doua probleme: trebuei nitica atentie cand o dregi la final sa nu se taie (atentie la temperaturile celor puse in zeama colagenoasa, la strecurat parti nedorite sa se afle in suspensie in lichid, smantana e de preferat sa fie grasa si sa se omogenizeze totul cu un tel) si pretul. Scumpa burta si deloc spornica.

rororo