Ciorba De Burta
Sursa Ciorba de burta
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In mod normal cand pregatesc aceasta ciorba, adaug si cate un oz zdravan de vita. De data asta nu am avut si am facut-o fara…dar si asa ciorbica e delicioasa !
3 kg burta (congelata)
2 cepe
2 foi de dafin
Boabe de piper
2 morcovi
2 patrunjei (radacina)
4 galbenusuri de ou
300ml smantana pt gatit
3 linguri otet
Frunze de leustean
Sare
Spalam
Lasam burta la decongelat apoi o spalatm bine. Curatam si spalam, zarzavatul si ceapa.
Punem burta, zarzavatul, foile de dafin si piperul, intr-o oala sub presiune (kukta). Adaugam 4L de apa, o lingurita de sare, asezam capacul si inchidem.
Punem la fiert pentru 2h.
Cand s-a fiert, scoatem burta pe un platou si o lasam sa se raceasca, scoatem si zarzavatul, iar supa o strecuram intr-o oala si o punem dinnou pe flacara, la foc mic.
Burta racita (doar cat sa nu ne arda la mana), o taiem fideluta si o punem in supa.
Zarzavatul, ouale, otetul si smantana, le punem in blender si le pasam.
Golim pasta intr-un bol, punem peste ea, cateva polonice de supa atat cat sa se incalzeasca si sa se subtieze, apoi golim totul in oala. Mai lasam cateva minute, aprox. 5’, nu trebue sa de-a in clocot si oprim focul. Pentru un plus de aroma, eu am adaugat leustean tocat marunt, dar puteti opta pentru patrunjel sau marar daca doriti.
Servim fierbinte cu ardei iute in otet.
Pofta buna!