contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Burta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ciorba de burta  este de regula o ciorba de sarbatoare sau mai bine zis, destul de rar facuta.
O fac in 2 etape : prima  etapa o constituie  fiertul  zarzavatului ( morcov, patrunjel, ceapa si  cartofi) impreuna cu   un os de vita .Se pune sare si  piper la fiert, ca sa fie  gustoase legumele pe care le folosesc ulterior la o salata boeuf. 
Dupa ce au fiert, incepe a doua etapa , astfel incit  le strecor  si in zeama ramasa pun la fiert burta (este prefiarta, taiata in bucatele ). Cind este fiarta,pun  in oala  otet ,  zeama de lamiie  si  ardei  iute dupa gust si   incep dresul  ciorbei: intr- o oala   bat  bine 3 galbenusuri  impreuna cu   300 g smintina , o jumatate de pahar de apa rece, usturoi  tocat si  maruntit fin, fin  si  incep, cu polonicul , sa pun incet  ciorba clocotita peste dresura, pina  ajunge sa fie  toata clocotita si apoi  rastorn totul inapoi  in  oala. Asa nu  se va taia dresura si  ciorba va avea un  aspect cremos. Separat, am ras un morcov si l-am  incins intr-o tigaita, impreuna cu  2 linguri de ulei pina ce  uleiul se coloreaza. Peste morcov se pune un polonic de ciorba fierbinte , ca sa se dilueze  si  apoi se strecoara  zeama  in ciorba. Va avea o culoare aurie, splendida. 
Se  da  jos de pe foc si  se aromeaza cu  leustean  verde tocat, se acopera si  se lasa asa  15 minute, ca sa ia gustul  leusteanului. La noi  in casa  despre leustean se spune ca este buruiana care miroase a ciorba de burta si este foarte, foarte folosit. 

Articol recomandat de danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com