contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Burta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Mie nu imi place ciorba de burta. Razvi, in schimb, o adora. Si pentru ca stiam cat de mult ii place lui, mi-am luat inima in dinti si m-am apucat. Ma gandeam ca poate nu am nimerit eu cele mai fericite variante... Ce-i drept, de data asta am mancat zeama (ca burta nu pot, totusi) si a fost buna. Razvi zice ca a fost cea mai buna ciorba de burta mancata pana acum :D E ceva de lucru la ea, dar daca va place, merita din plin.
Mai intai avem nevoie de supa de vita, pentru care avem nevoie de:
- zarzavat (2 morcovi, jumatate de telina, 2 patrunjei, un pastarnac, o ceapa)
- 1 kg oase de vita
- 1 cub Knorr de vita


Punem la fiert oasele cu zarzavaturile intr-o oala mare (cred ca de 4 sau 5 litri era a mea) si le lasam vreo 2-3 ore, adaugand apa cand scade. Adaugam si cubul Knorr, sare si piper.


Acum pentru ciorba propriu zisa ne trebuiesc:
- 1 pachet de burta prefiarta, taiata fideluta (cred ca 1300 gr a avut)
- 500 ml smantana
- 4 galbenuse (in poza apar doar 2 oua, dar am folosit 4 galbenuse)
- 1 capatzana de usturoi
- 1 gogosar in otet
- zeama de la un borcan de 800 gr de gogosari murati (se poate pune si otet simplu, dar e mai gustos asa)


Strecuram supa de vita. Punem burta la fiert in supa de vita. Aprox 30 - 40 de minute am lasat-o eu. Nu trebuie mai mult, ea e oricum prefiarta.


Legumele (nu punem ambii morcovi, doar 1) le pasam in robot. Usturoiul il dam si pe el prin presa. Amestecam smantana cu legumele pasate si cu galbenusele. Gogosarul il taiem marunt si il adaugam la ciorba. Acrim ciorba cu otetul de pe gogosari. Puneti cate putin si gustati pana ajugeti la gustul care va place. Punem vreo 3 linguri de ciorba peste usturoi, face un mujdei si il adaugam si pe el in ciorba. Condimentam dupa gust si oprim focul.




Luam cateva linguri de ciorba si punem peste comozitia de smantana. Lasam ciorba sa se racoreasca vreo 3-4 minute, apoi adaugam smantana cu zarzavaturile si galbenusele in ciorba in fir subtire si amestecand.
Cel mai bine ar fi sa o lasti cateva ore pentru ca aromele sa se intrepatrunda, e mult mai buna dupa ce sta un timp.


Articol recomandat de noi2inbucatarie.blogspot.com