contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Burta (prefiarta) Cu Smantana Si Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 De fiecare data cand vad ciorba de burta in meniu la restaurant, nu ma pot abtine sa nu comand. Deoarece eram tare pofticiosi, am facut rapid o ciorbita de burta, care ne-a placut tare mult.
Ingrediente:
  • 1 punga burta de vita prefiarta si taiata - aprox 1 kg
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ardei iute taiat marunt
  • 2 morcovi intregi
  • 1 radacina de telina intreaga
  • 1 ceapa intreaga
  • 300 de grame de smantana
  • putin otet
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri faina
  • 3 galbenusuri de ou
  • piper boabe
  • sare - o lingurita
Se spala burta bine in mai multe ape cu otet (cam de 2-3 ori). Daca nu avem burta prefiarta, la spalare se freaca cu sare si se spala in aprox 5 ape cu otet. (1-2 linguri). Punem la fiert intr-o oala cu presiune, timp de 30 minute (calculate dupa ce incepe oala sa sfaraie), in 2,5-3 l de apa, burta, morcovii intregi, telina, ceapa, boabele de piper, frunzele de dafin si ardeiul taiat rondele.

Dupa ce au fiert, se deschide oala cu presiune, se scot legumele si se arunca. Punem otetul (2-3 linguri - dupa gust), usturoiul si sarea.

Intre timp preparam un caimac din smantana, galbenusuri si faina, in care turnam putin cate putin din zeama de la ciorba, dupa care turnam din acest caimac inapoi in oala, tot putin cate putin, amestecand continuu. Se lasa sa mai fiarba 5 minute. Se poate renunta la oua si faina, punand direct smantana in ciorba.
La sfarsit se mai drege dupa gust, se serveste cu ardei iute, mujdei de usturoi si smantana.

Articol recomandat de nonatrif.blogspot.com