Ciorba De Burta Mai Altfel
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Mi-a scris un domn ofuscat ca ce scriu eu nu sunt retete, ci povesti, cum indraznesc sa nu dau cantitati si, pararaaam tehnologia. E, la faza cu tehnologia m-a prins, deci ce cititi, cum am mai scris de o mie de ori de cand am spus ca nu am blog culinar, de acum va fi doar o poveste, nu o reteta.
Desigur ca domnul nu l-a citit pe Pastorel care spune ca bucatarii transcriu in grame si miligrame pentru fraieri, ba m-a si admonestat ca ocup internetul degeaba.
Asa ca azi nu avem reteta ci o poveste (mie mi se pare mereu ca explic mai pentru prosti ca Martha Stewart, se pare ca gresesc).
Bun, tehnologic treaba sta in felul urmator. Pentru craciun am luat rasol de porc si ceva adidasi, pardon, copite, nu stiu cum le zice tehnologic. Cum am primit piftie, nu am folosit respectivele subproduse. Aveam chef de ciorba de burta, nu de ciocanele, asa ca am combinat. Am procedat ca la ciorba de burta (google.com pentru domnii isterici).
Am fiert carnea cu ceapa, morcov si putina telina, ca la cantina.
Am strecurat, dupa care am avut prostia, tehnologic vorbind, sa cred ce scrie pe punga de burta, ca fierbe in zece minute. Nu fierbe nici in jumatate de ora la presiune marca asta:
Separat am facut fatza, liezonul si mujdeiul, le-am reunit pe toate intr-o mare oala. Ups, pentru domn, tehnologic vorbind am chef doar sa ocup internetul, nu sa va explic ce sunt cele anterioare, na, te oftici?
Rezultatul a fost o oala mare de fix ce imi doream ca acreala, parfum, grosime, deci merge de minune cu elastina si colagenul porcului, nu numai a vitei, dar unii dintre voi stiati deja.
Pentru ca a fost pentru noi, am pus pe langa fasiile de burta si bucatile de carne de la rasol si fasiile de sorici, sa moara dusmanii si sa zica vreunul ca nu e cea mai buna ciorba de burta din Salajean.
De ce am scris povestea asa? Ca sa moara prostii de ciuda si pentru ca sper ca si in continuare cititorii mei vor fi mai destepti decat ai lor (da, Catavencii).
rororo