Ciorba De Burta Cu Afumatura
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Ciorba de burta este foarte usor de facut, multumita pungilor cu burta deja curatata si prefiarta pe care le gasim in supermarket-uri.
Ce iti trebuie pentru 4-6 portii (poza 1)
- 500 gr burta de vita (am folosit vita prefiarta, congelata)
- 300 gr afumatura
- legume (1 morcov, 1 pastarnac)
-1 ceapa
-200 gr smantana grasa (am folosit Muller)
-2 galbenusuri
-zeama de o lamaie
-4-5 catei de usturoi
- sare, piper, delikat
Plan de lucru:
- punem legumele la fiert , adaugam si 2 linguri de ulei (poza 2). Dupa ce acestea au fiert, strecuram legumele si pastram doar zeama. Adaugam burta taiata fideluta si afumatura tocata marunt (poza 3). Lasam sa fiarba aproximativ 40 minute, pana cand este fiarta bine burta. Intre timp presaram condimentele dupa gust. Ciorba facuta o lasam cateva minute sa se mai raceasca.
- Intre timp amestecam smantana cu cele 2 galbenusuri si adaugam zeama de lamaie (pozele 4 si 5). Acesta se va amesteca cu cateva linguri de ciorba puse treptat pentru a nu se branzi smantana. Apoi, amestecul obtinut se incorporeaza usor in ciorba.
- Pofta mare! (poza 6 )
Timp de preparare: 90 de minute
Pret: 4 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe