Ciorba De Burta 2
Sursa Ciorba de burta 2
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 kg burta prefiarta
4 picioruse de porc (sau os de vita)
1 kg burta prefiarta
4 picioruse de porc (sau os de vita)
3 morcovi
2 pastarnaci
2 cepe
1 telina micuta
2 tije praz
otetul de la 1 borcan gogosari murati + cateva bucati de gogosar
5 galbenusuri
5 galbenusuri
800 g smantana
6 catei usturoi
Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore.
Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine.
Cand oasele nu isi mai lasa spuma, am adaugat legumele curatate si taiate pe lung.
Cand oasele si legumele sunt fierte, le-am scos din oala, legumele le-am dat deoparte (si am facut din ele o gustoasa salata de bouef), iar carnea de pe picioarele de porc le-am taiatat fasiute, si le voi adauga in ciorba.
Zeama ramasa am strecurat-o de 2 ori, am mai diluat-o cu putina apa, si la primul clocot am adaugat burta spalata bine. Burta prefiarta nu trebuie fiarta mai mult de 30-40 min.
Dupa cca 15-20 min, ciorba am acrit-o cu otetul de la gogosari, adaugand si cateva bucati de gogosar.
In ultimul clocot am adaugat usturoiul pisat – pe care l-am pus intr-un tifon, iar dupa cateva minute am scos tifonul din oala.
Separat am pregatit maiaua: galbenusurile le-am amestecat cu smantana si sare. Pentru a putea incorpora amestecul la ciorbita, am luat cu polonicul zeama din oala si am adaugat in maia, pana aceasta a ajuns la temperatura ciorbei.
Am pus in fir subtire in oala, fara ca ciorba sa clocoteasca. Am oprit focul.