contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Burta 2

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Numai buna pentru a doua zi!!! :)


Ingrediente:
1 kg burta prefiarta
4 picioruse de porc (sau os de vita)
3 morcovi
2 pastarnaci
2 cepe
1 telina micuta
2 tije praz
otetul de la 1 borcan gogosari murati + cateva bucati de gogosar
5 galbenusuri
800 g smantana
6 catei usturoi 

Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore.
Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine. 
Cand oasele nu isi mai lasa spuma, am adaugat legumele curatate si taiate pe lung.
Cand oasele si legumele sunt fierte, le-am scos din oala, legumele le-am dat deoparte (si am facut din ele o gustoasa salata de bouef), iar carnea de pe picioarele de porc le-am taiatat fasiute, si le voi adauga in ciorba.
Zeama ramasa am strecurat-o de 2 ori, am mai diluat-o cu putina apa, si la primul clocot am  adaugat burta spalata bine. Burta prefiarta nu trebuie fiarta mai mult de 30-40 min. 
Dupa cca 15-20 min, ciorba am acrit-o cu otetul de la gogosari, adaugand si cateva bucati de gogosar.
In ultimul clocot am adaugat usturoiul pisat – pe care l-am pus intr-un tifon, iar dupa cateva minute am scos tifonul din oala.
Separat am pregatit maiaua: galbenusurile le-am amestecat cu smantana si sare. Pentru a putea incorpora amestecul la ciorbita, am luat cu polonicul zeama din  oala si am adaugat in maia, pana aceasta a ajuns la temperatura ciorbei.
Am pus in fir subtire in oala, fara ca ciorba sa clocoteasca. Am oprit focul.
Am servit ciorbita cu paine cu sana, ardei iute si smantana!
Pofta buna!