Ciorba De Burechite
Sursa Ciorba de burechite
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi-am zis ca trebuie sa scriu reteta si, neaparat, sa o si gust.
Burechita este o gramajoara de carne infofolita in foaie de taitel!:)
Este o ciorba specific zonei Ardealului si de-abia astept sa va scriu reteta exact asa cum au pregatit-o bucatarii la acea emisiune.
Ingrediente:
500 g carne tocata porc/vita
2 morcovi
2 pastarnaci
2 cartofi
o mana de fasole verde
300 g rosii taiate cuburi
1 ceapa mare
1 litru de bors
patrunjel/leustean
2 oua
Pentru inceput:
Amestecam carnea cu o lingura de ceapa tocata fin,patrunjel si un ou.Formam perisoare mici si le lasam pe un tocator.
Din doua oua,faina si un strop de sare facem o foaie de taitei pe care o intindem cat mai subtire.O ungem cu cu ou si o taiem in patratele sau dreptunghiuri. Asezam perisoarele pe fiecare patratel si o inchidem in foaie aducand fiecare colt catre mijloc.
Le lasam in asteptare.
Apoi:
Curatam,spalam si taiem legumele in cubulete.
Punem legumele la fiert in 4 litri de apa impreuna cu rosiile si le lasam sa fiarba .
Cand sunt aproape fierte adaugam borsul,sare si piper.Dupa un clocot punem si burechitele pe care le fierbem max.10 minute.
Servim ciorba de burechite cu verdeata tocata si smanatana(daca dorim)!:)
Pentru sotul meu a fost o surpriza gustoasa!:)
Este delicioasa !
Pofta buna!