Ciorba De Afumatura Cu Razalai
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Avem nevoie de morcovi, ceapa, patrunjel, carne afumata (spinare de porc), vegeta si smantana.
Supa:
Morcovul ( o parte) se rade prin razatoarea fina,se pun la calit in ulei.Cand este jumatate calit se adauga ceapa taiata fin,se mai lasa cateva minute si se pune carnea.Se completeaza cu apa. Cand supa da in clocot se pune morcovul taiat cubulete,se potriveste de sare,piper,vegeta si se pun razalaii. Se mai adauga si smantana si se lasa sa mai dea un clocot.
Razalaii ii facem astfel:
Din faina de grau,oua, si apa se face un aluat ,care se framanta bine,trebuie sa fie ff tare.Se ia aluatul si se da prin razatoare,cea cu ochiurile mari,se rade,se da aluatul din nou prin faina,se rade din nou,iarasi se da prin faina ,pana se termina aluatul.Acestia sunt razalaii. se pun la cuptor sa se usuce.
Reteta de la Lili.