Ciorba Cu Varza De Bruxelles

articol scris de lalea-2006 blog adnas54.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Rasfoind Clik! Pofta buna, ultimul numar, am vazut o reteta cu varza de Bruxelles, care mie imi place foarte mult. Eu o folosesc drept garnitura la multe preparate. Dar ciorba nu am facut inca. Deci... cu mici modificari, m-am pus pe bucatarit.
Ingrediente:
400 gr. varza de Bruxelles congelate
praz taiat rondele + o ceapa rosie
2 linguri ulei
2 morcovi + 1 radacina patrunjel
1/2 telina mica
300 ml bors
2 galbenusuri + 3 linguri smantana
1 cub maggi de legume
1 lingurita condiment "bors maggi"
patrunjel tocat
Mod de preparare:400 gr. varza de Bruxelles congelate
praz taiat rondele + o ceapa rosie
2 linguri ulei
2 morcovi + 1 radacina patrunjel
1/2 telina mica
300 ml bors
2 galbenusuri + 3 linguri smantana
1 cub maggi de legume
1 lingurita condiment "bors maggi"
patrunjel tocat
Se curata si se taie legumele, se calesc in ulei cateva minute. Verzele de Bruxelles se cresteaza la cotor, apoi se oparesc pentru cateva minute ca sa le iasa amareala. Dupa aceea se adauga alaturi de celelate legume, si se mai calesc cateva minute. Separat se pune la fiert cca. 1,5 litri de apa impreuna cu un cub maggi de legume. Borsul se fierbe, se spumeaza si se strecoar

Separat intr-un bol se freaca galbenusele cu smantana, adaugand treptat cate un polonic de ciorba ca sa nu se taie ouale. Se continua pana cand smantana ajunge la temperatura ciorbei. Se ia oala de pe foc si se adauga smantana si patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!