CiorbĂ Cu PeriȘoare
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Este una dintre ciorbele care îmi plac cel mai mult.
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii mari (poza 1)
- 500 gr de carne tocată (am folosit porc amestecat cu vită)
- trei roșii
- două cepe
- doi ardei grași
- un dovlecel
- un păstârnac
- un ou
- două linguri de orez
- o legătură de pătrunjel
- sare, piper, ciușcă
Plan de lucru:
- decojim roșiile și le transformăm în suc de roșii (poza 2)
- curățăm și tăiem legumele (poza 3)
- punem apă cu puțin ulei în oală, iar apoi adăugăm legumele (poza 4)
- preparăm perișoarele. Într-un bol amestecăm carnea tocată cu o ceapă tocată , cu oul, orezul, cu condimente și niște pătrunjel tocat mărunt (pozele 5 și 6). Din amestecul obținut modelăm perișoarele cu mâna udă (poza 7)
- când apa din oală fierbe, introducem perișoarele (poza 8 )
- lăsăm până fierb legumele și perișoarele (aproximativ încă 30 de minute)
- poftă bună! (poza 9). Se poate servi și cu smântână.
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe