Ciorba Cu Perisoare Din Ciuperci
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Mod de preparare:
Morcovul, patrunjelul, telina si o ceapa se taie ca de ciorba. Ciupercile se spala, se curata si se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa cateva minute se scot si se adauga in oala legumele, orezul spalat si un cub de concentrat de ciuperci. Se lasa la fiert la foc potrivit. Separat, ciupercile se storc foarte bine de zeama si se dau prin robot. Apoi se amesteca cu un ou batut usor, pesmet si cu cea de-a doua ceapa tocata foarte marunt si calita putin in ulei. Din amestec se formeaza perisoare cat mai rotunde si apropiate ca marime, care se pun in oala cu legume, la foc mic. Cand s-au ridicat la suprafata perisoarele se adauga patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul, sucul de rosii. Se drege supa cu smantana dizolvata si amestecata cu putina supa, ca sa ajunga la temperatura din oala, dupa care se rastoarna in ciorba. Pofta buna!