Ciorba Cu Dovlecei A La Greque
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
4 dovlecei medii
1 morcov
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
1 ceapa mare
2 linguri ulei masline
3 galbenusuri
2 l supa de pui
2 linguri orez
1 lingura faina
120 ml smantana (de gatit)
1 legatura patrunjel verde
sucul de la 1 lamaie mare sau 2 mai mici
PREPARARE:
Pentru inceput calim inabusit ceapa tocata marunt, impreuna cu morcovul, pastarnacul si patrunjelul date prin razatoare. Le calim in ulei cu putina apa.
Punem apa si lasam legumele sa fiarba in supa de pui. Punem orezul sa fiarba separat, apoi il scugem si il racim. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam dovleceii taiati cuburi mai mari, orezul si sucul de lamaie.
Cu cateva minute inainte sa oprim focul punem smantana amestecata cu galbenusuri si faina.
O servim fierbinte cu patrunjel verde.
Pofta buna!