Ciorba Cu Carne Afumata De Porc
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Ingrediente:
500g carne de porc afumata taiata cubulete
2 morcovi
O ceapa
Un pastarnac
O telina
4 cartofi
Bors dupa gust
O ceasca de rosii in sos tomat
Piper
Sare
Leustean
Patrunjel
Mod de pregatire:
Se umple o oala de 4 litri cu apa si se pune carnea la fiert la foc mediu. Se spumeaza din cand in cand, iar cand apa nu mai este tulbure, se da focul mic. Se dau legumele la robot, in afara de cartofi. Se calesc intr-o tigaie cu o lingura de ulei, iar cand s-au inmuiat, se adauga in apa. Se lasa la fiert la foc mic pana sunt aproape gata. Se adauga cartofii taiati cubulete. Cand acesti sunt aproape fierti, se adauga rosiile. Se lasa in jur de 10 minute, apoi se adauga borsul (eu am folosit la plic pentru ca nu am avut lichid), se condimenteaza. Se ia de pe foc si se adauga leusteanul si patrunjelul tocate marunt. Optional, puteti pune si o mana de tarhon pentru aroma. Se serveste cu smantana si ardei iute.