Ciorba Cu Ardei Umpluti
Sursa Ciorba cu Ardei Umpluti
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pt Ciorba:
-1 buc.ardei gras
-2 buc.ceapa
-3 buc. morcovi
-1 patrunjel radacina+1/2 telina mijlocie.
-1 rosie
-100 ml ulei
-sare,piper,patrunjel,marar,tarhon si leustean
-100 ml sos de rosii.
-200 gr smantana
-putin otet sau zeama de lamaie....sau bors magic de la Knorr..
Pt Ardeii Umpluti avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 kg ardei gras
-300 gr carne tocata vita+porc
-100 gr orez
-2 rosii
-2 oua
-100 gr faina
-verdeata(patrunjel si marar verde)
-piper si sare
Mod de preparare:
Pregatim umplutura pentru ardei: Carnea tocata o amestecam cu orezul bine spalat,si scurs..adaugam sarea,piperul,ouale,faina..si verdeata..
Spalam bine ardeii,le taiem capacele,le scotem semintele,si presaram faina in fiecare ardei,pt a se lipi mai bine compozitia de carne tocata..
Cu ajutorul unei linguri,umplem toti ardeii,punandu-le deasupra cate o felie de rosie.Nu-i umplem pana sus,lasam cam 3/4 din el,umplut cu carne.
Legumele le spalam si curatam..apoi le taiem cuburi...sau le tocam la robot...
Punem la incins uleiul....adaugam legumele...le lasam putin sa se caleasca,adaugam putina apa calda...acoperim oala...si lasam sa se inabuse putin legumele..
Adaugam sare,piper...dupa gust...punem ardeii si completam cu apa...pana umplem oala...
Lasam sa fiarba...cand este aproape fiarta carnea din ardei.....adaugam sosul de rosii...si mai lasam sa fiarba...
Cand este gata...oprim focul..si dam oala deoparte..
Pregatim compozitia: din 2 galbenusuri si smantana...la care adaugam bors magic...sau zeama de lamaie/otet...formam un dressing..la care adaugam treptat cu polonicul din ciorba fierbinte..pana aducem la temperatura aproximativa a ciorbei...apoi o turnam in oala cu ciorba.. in fir subtire...continuand sa amestecam...
Adaugam verdeata tocata marunt...si potrivim(daca mai este cazul)..cu sare sau otet/zeama de lamaie.
Puteti fierbe fara grija.. n-o sa iasa carnea din ardei...eu i-am fiert in oala cu presiune...si au ramas intregi...:))