contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba Cu Afumatura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Post-post fratilor, dar sa nu ii uitam nici pe carnivori, din care cu siguranta  fac parte si eu! Tocmai pentru unii ca mine m-am gandit azi la o ciorba cu afumatura, consistenta si plina de colesterol , iertat imi fie pacatul asta.
 De mare prezentare nu prea are nevoie ciorba asta, cunoscuta si arhicunoscuta, am sa va spun doar ca eu o fac  asa cum o stiu de la mama, asa cum o face ea in fiecare iarna, cu ciolan de porc scos din afumatoarea proprie. Zis si facut...
Ingrediente:

-un ciolan afumat (merge si costita),
-2 linguri ulei,
-2 cepe,
-un morcov,
-un patrunjel mic,
-o bucata radacina de telina,
-un ardei rosu,
-un cartof,
-o mana mazare,
-o mana fasole verde,
-o bucata buna dovlecel (nu e nici o tragedie daca nu aveti la indemana),
-zeama de varza murata dupa gust (bors, etc),
-o ceasca pulpa rosii,
-patrunjel verde,

Preparare:

  Taiati, spalati in apa calda ciolanul si puneti-l la fiert in apa cat sa-l acopere. In acest timp curatati legumele si tocati-le dupa preferinta.
  In cele doua linguri de ulei si cateva de apa aburiti strasnic legumele. Eu calesc mai intai ceapa si cartoful dupa care adaug restul.
  Dupa ce ati facut acest lucru si ati constatat ca ciolanul este bine fiert, se desarta legumele peste el si se lasa sa dea cateva clocote dupa care se adauga pulpa de rosii si zeama de varza dupa gust.
  Se mai fierbe pret de 7-8 min pana cand zeama de varza nu mai face spuma si se inchide focul.
  Se serveste cu patrunjel verde tocat.