CiorbĂ ArdeleneascĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Se zice că erau trei ardeleni la o masă. Primul spune: ”No, eu cred că o să plouă”. După o jumătate de oră, al doilea răspunde: ”No, io nu cred”. După o altă jumătate de oră, al treilea se ridică și dă să plece: ”D-apoi dacă voi aveți de gând să vă certați, eu plec acasă”.
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza 1)
- un piept de pui dezosat
- 2 morcovi
- un păstârnac
- două cepe
- un ardei gras
- pătrunjel
- 100 ml ulei
- 2 ouă
- 200 ml de lapte
- 200 ml de smântână lichidă
- o lămâie
- condimente
Plan de lucru:
- se taie carnea în bucăți mici, se toacă ceapa, ardeiul gras și morcovul (poza 2)
- punem carnea să fiarbă în apă cu ulei și cu sare. După ce fierbe, luăm spuma (poza 3)
- adăugăm ceapa, ardeiul gras și morcovul (poza 4). Lăsăm pe foc până când se fierb legumele și adăugăm verdeața (poza 5) și ce condimente mai vrem
- separat, pregătim ingredientele pentru sosul de smântână (poza 6). Batem două gălbenușuri de ou și diluăm cu laptele (poza 7), iar apoi adăugăm smântâna lichidă și zeama de la jumătate de lămâie (poza 8 )
- când ciorba s-a făcut, oprim focul. Lăsăm trei minute, iar apoi luăm un polonic de zeamă și adăugăm treptat în sosul de smântână (poza 9). Repetăm procedeul cu încă 2-3 polonice. Amestecăm bine și turnăm amestecul în oală.
- poftă bună! (poza 10)
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe