contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba Aita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Daca va place mult ciorba de burta dar nu aveti timp sau chef sa o faceti atunci ciorba aita este alternativa perfecta. Daca va place mult usturoiul si ati vrea sa incercati ceva nou atunci ciorba aita este ceea ce cautati.... Si o sa va placa la nebunie!
Mersi S. pentru reteta acestei ciorbe delicioase!


Ingrediente:
  • 4 pulpe superioare de pui
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper

Pulpele de pui, ceapa si 2 morcovi, cu sare si piper dupa gust, se pun la fiert in 2-3 litri de apa. Dupa aproximativ o ora, cand carnea este fiarta, ceapa, pulpele si morcovii se scot din apa, si cu exceptia cepei, se taie in bucati mai mici si se pun inapoi in ciorba. Se adauga ardeiul iute taiat rondele si cel de-al treilea morcov dat pe razatoarea mica si calit in putin ulei. Ciorba se potriveste de sare si piper si se lasa sa mai fiarba vreo 10 minute. Intre timp se prepara din capatana de usturoi un mujdei tare, iar in ultimele minute de fierbere se adauga la ciorba doar zeama de la mujdei si o lingura de otet. Se lasa ciorba sa se racoreasca (cam 20 minute), apoi se adauga incet galbenusurile de oua frecate cu smantana.
La servire ciorba aita se potriveste dupa gustul fiecaruia cu otet, mujdei si smantana. Iar ardeiul iute nu trebuie sa lipseasca din decor!
Cam atat... pofta mare sa aveti!

Articol recomandat de thegreenfoot.blogspot.com