Ciolan De Porc Inecat Si El In Bere
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Acuma dupa ce mi-ati vazut muschii ,sa va arat si ciolanul,tot in bere inecat,ca deh,s-a incalzit afara.Reteta am vazut-o prima data pe culinar si de curand mi-am amintit-o vazand-o pe blogul Laurei Laurentiu. Colesterolica si buna.Vorba aceea : tot ce e bun e imoral, ilegal sau ingrasa. Da'de-o pofta, merge.Sa nu ma intrebati despre care din pofte vorbesc.
INGREDIENTE :
-1 ciolan de porc crud (al meu a avut 1,4 kg)
-2 Lg praf de usturoi
-mai putin de 2 Lg de cimbru
-2 Lg coriandru macinat
-sare,piper (eu am pus piper cu lamaie)
-sos de soia
-0,5 l bere de care va place
-ulei pentru uns tava
-piper boabe,foaie de dafin,2 catei de usturoi. pentru prefiertul ciolanului
MOD DE PREPARARE :
-intai de toate am fiert ciolanul cam 15-20 de minute cu cateva boabe de piper,2 catei de usturoi si o foaie de dafin.
-apoi l-am scos,i-am crestat pielea si pe lungime si pe latime si l-am presarat pe rand cu condimentele enuntate,masand bine carnea dupa fiecare adaugare.
-am uns o tava potrivita cu ulei,am pus ciolanul,l-am stropit cu putina bere si l-am pus in cuptorul incins la 225*.
-am uitat sa va spun ca imi ramases niste ceapa tocata de la o salata,asa ca am adugat-o si pe ea in sos.
-cam la 15 minute mai stropeam ciolanul cu putina bere,iar dupa ce s-a terminat berea,l-am stropit cu sosul format in tava.Toata operatia a durat cam 2 1/2 ore.Cam lunga coacerea da'a meritat cu varf si indesat.
-cam cu o ora inainte de a fi gata,am curatat cativa cartofi,i-am sarat si pierat,i-am pus pe o folie,am mai pus o bucatica de unt,am inchis folia si i-am pus si pe ei in cuptor,pe gratarul cuptorului.Asa ca am mancat ciolanul cu catofi copi si cu rosii,sosul fripturii find extrem de bun,dupa cum am spus si la muschiuleti.