contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciolan Copt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Acesta este un fel de mancare pe placul barbatilor...:)))
....dar si al doamnelor...:)
Nu cred ca mai este cazul sa va spun ca ingrasa putin :))....dar mancat de 2-3 ori pe an, nu moare nimeni.
Problema este ca odata ce l-ati facut, o sa deventi dependenti de o asa bunatate...:))

Acum sa va spun ce ne trebuie la prepararea ciolanului copt.
1 ciolan maricel 
cateva boabe de piper
2-3 foi de dafin

Intr-o oala mai maricica se pune la fiert ciolanul impreuna cu piperul si foile de dafin pentru cca 1 ora in oala cu presiune.
Daca nu aveti oala cu presiune, fierbeti-l in oala obisnuita cu capac cca 1 ora si jumatate.
Dupa ce s-a fiert ciolanul, puneti-l intr-o tava cu putin ulei si o canuta din zeama in care a fiert.
Adaugati cateva boabe de piper in tava, iar pe ciolan puneti piper proaspat macinat.
Sare nu este nevoie sa puneti, sigur a fost sarat destul de catre producator.
Dati tava la cuptor la 180 grade pentru inca 1 ora, sau pana cand este rumenit frumos.
De aici ramane ca fiecare sa-l serveasca dupa plac.... cu cartofi prajiti, piurre de cartofi, orez, salata, muraturi, varza acra...
Noi l-am devorat cu sos de hrean, aveti reteta AICI.
Sper ca v-am convins cat este de bun.
Va astept cu pareri...:)