Ciolan Afumat Pe Pat De Varza In Vas Roman
articol scris de Afumaturi blog afumaturi.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o reteta simplu de gatit si foarte gustoasa.
Mai intai se pregateste vasul roman pentru utilizare umplandu-se atat vasul cat si capacul acestuia cu apa pentru a se imbiba bine, se lasa asa aproximativ 15-20 de minute. In timp ce vasul absoarbe apa, luam o varza murata medie pe care o taiem julienne si o punem la calit in tigaie cu putina untura pana cand devine translucida. Varza astfel preparata o amestecam cu 3-4 linguri de pasta de tomate, 2 lingurite de boia, 3-4 foi de dafin, marar, cimbru si boabe de piper dupa gust. In aceasta etapa, golim vasul de apa si asezam uniform varza ce tocmai a fost condimentata. Peste aceasta asezam un ciolan afumat mare cu os , inchidem capacul si punem vasul la cuptorul incalzit bine. Dupa 2 ore obtinem o reteta cu afumaturi delicioasa, avand un gust si aspect rustic.
Va uram pofta buna!