contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciocolata Ultrafina Cu Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Decadent raw coconut fudge

Am descoperit in sfarsit ciocolata perfecta, pe gustul meu: nici prea amaruie, nici prea dulce, dar cremoasa, aromata si fina, asa cum ar trebui sa fie o ciocolata perfecta. Secretul acestei ciocolate minunate consta intr-un ingredient absolut necesar: nuca de cocos proaspata. Acea nuca de cocos maro, pe care o tot vedeti in supermarket si de care va temeti din cauza cojii ei tari si greu de crapat. Insa merita tot efortul caci minunea obtinuta va va incanta simturile.

Fudge Ingredientul secret din aceasta reteta este asadar crema din nuca de cocos proaspata sau frisca de cocos sau smantana de cocos. Se pare ca este destul de cunoscuta printre cei care consuma hrana cruda. Ea se prepara super simplu: din pulpa nucii de cocos, trecuta prin slow juicer. Sincer nu stiu daca se poate obtine si printr-un storcator normal de fructe si legume deoarece slow juicer-ul preseaza incet, la rece, neincalzind pulpa, obtinand astfel toata crema si tot untul din pulpa. Aici aveti o poza care arata cat de bine separa un astfel de aparat pulpa de crema propriu-zisa. Eu nu am apucat sa fac poze, era tarziu si nu aveam lumina naturala buna pt fotografii.

Fudge

Insa m-am gandit ca ar putea exista doua modalitati pentru a inlocui aceasta smantana de cocos:

  1. Mixati pulpa razuita cu putina apa de cocos, pana cand rezulta o crema omogena.
  2. Inlocuiti cu lapte de cocos din cutie. Am observat ca laptele de cocos din cutie este cam la fel de gros precum smantana proaspata. Dezavantaje: nu este proaspat si de multe ori contine conservanti.

Acestea fiind zise, ne putem sufleca manecile si sa ne apucam de treaba :)

Decadent raw coconut fudge

Ciocolata ultrafina de cocos

  • smantana de la o nuca de cocos mare (pt a vedea cum sa desfaci o nuca de cocos, apasa aici) sau oricare dintre inlocuitorii de mai sus
  • 3/4 cana cacao cernuta fin
  • 1/2 cana unt de cocos topit pe bain marie
  • sirop de agave dupa gust
  • optional: fulgi de cocos proaspeti, ramasi de la stoarcerea pulpei
  1. Pentru a obtine smantana de cocos: desfacem nuca de cocos, curatam miezul de coaja fina, spalam miezul si il taiem bucatele mici pe care le stoarcem in slow juicer. Crema rezultata este una grasa, cu miros si gust puternic de cocos, care se intareste daca este lasata mult timp la rece.
  2. Amestecam cacao cu untul de cocos si adaugam smantana de cocos si sirop de agave dupa gust si fulgii de cocos. Compozitia trebuie sa fie cremoasa, nu foarte lichida, ci potrivit de vascoasa. Daca este prea tare mai adaugati putin unt de cocos topit.
  3. Turnati in formele preferate si dati la congelator pentru a se intari. Transferati-o apoi in frigider. Aceasta ciocolata se topeste repede la temperatura camerei, de aceea este bine sa o pastrati in frigider pana in momentul servirii.

* fulgii ramasi in urma stoarcerii pulpei nu se arunca. Acestia se pot adauga in compozitie sau se pot deshidrata, rezultand niste fulgi deliciosi si mult mai gustosi decat cei din comert.

** Puteti oferi ciocolata ca si cadou, impachetand-o in hartie cerata si decorand-o cu fundite sau cu accesorii dupa plac. Va garantez ca va fi f apreciata!

*** Gustul acestei ciocolate aminteste mult de Africana cu cocos sau de Bounty. :)

Spor si pofta s-aveti!


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com