Ciocolata Raw
Sursa Ciocolata raw
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tot cautand pe net, am dat peste un site foarte interesant: Retete vegane de unde am plecat cu o gramada de idei pe care de-abia astept sa le pun in practica.
Deocamdata, am facut aceasta ciocolata care, pe langa faptul ca este vegana mai este facuta si total fara foc.
Ingrediente:
4lg ulei de palmier (se gaseste in orice hypermarket)
1 avocado
1 cana de apa sau dupa ochi
esenta de vanilie
3 lg miere
1 cana de migdale
75gr cacao pudra
Preparare:
Se baga in mixer toate ingredientele si se transforma in pasta. Apa nu se pune toata de la inceput ci se adauga cate putin pentru a nu iesi o pasta prea fluida. Uleiul de palmier trebuie sa fie lichid - la frig se intareste asa ca trebuie tinut intr-un loc cald inainte de a-l folosi.
Se ung cu putin ulei de floarea soarelui ceva forme pentru cuburile de gheata (eu am folosit tavita in care tin oua :) si se pune crema. Se da la frigider/congelator pana se intareste. Este excelenta, foarte usor de preparat, de post si nu contine zahar deci poti manca fara mustrari de constiinta :) La gust este aproape la fel ca o crema de ciocolata doar ca se simte un usor gust de avocado. Este foarte foarte cremoasa.
Multumesc Ina!