Ciocolata Raw
articol scris de RawVeganJoy blog rawveganjoy
- 100 g unt de cacao
- 6 linguri cacao naturala
- 100 g miere de salcam
- 1 lingura macca
- 1 baton de vanilie macinata
- putina sare de Himalaya
Untul se incalzeste in deshidrator, sau in orice alt mod dorim, fara sa sarim insa peste cele la 40 de grade admise. Restul ingredientelor, care sunt la temperatura camerei, se amesteca bine in robotul cu lama in S. Pregatim formele de silicon in care o sa turnam ciocolata fluida. Le ungem cu putin ulei de migdale. Cand este totul pregatit incorporam untul de cacao in compozitia din robot si amestecam pana devine totul omogen si de o consistenta mai tare, dar suficient de fluida, ca sa o putem turna in forme. Acesta este momentul in care trebuie sa ne miscam cu multa precizie si in mare viteza, deoarece ciocolata tinde sa se intareasca foarte repede. Restul este floare la ureche. Se aplica ornamentele dorite: alune de padure, fulgi de migdale, etc. si se da la rece. Va las pe voi sa apreciati cum este. Eu am ramas fara cuvinte.