Ciocolata De Casa
Sursa Ciocolata de casa
articol scris de DanMonica blog Bucatareli cu Monica
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 500 gr. lapte praf
- 200 gr. unt
- 50 gr. cacao
- 350 gr. zahar
- 150 ml. apa
- 150 - 200 gr. miez de nuca
Apa si zaharul le punem la foc si le lasam sa fiarba cat sa scada un pic.
Adaugam cacaoa si lasam sa fiarba pana incepe sa faca bule deasupra.
Luam vasul de pe foc si adaugam untul, amestecam pana se topeste,
dupa care adaugam laptele praf si nuca taiata.
E recomandat sa nu punem tot laptele praf deodata.
Lasam cateva linguri de lapte deoparte pana omogenizam bine si vedem consistenta amestecului. Amestecul sa nu iasa foarte tare, ca sa il putem intinde in tava.
Amestecul obtinut il intindem uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam ciocolata la frigider pana incepe sa se intareasca, o portionam, apoi o bagam iar la frigider.
Pofta buna !