Ciocolata De Casa
Sursa CIOCOLATA DE CASA
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
500 g lapte praf
300 g zahar
200 g unt
100 g cacao
170 ml apa
200 g nuca si alune de padure
1 fiola esenta de rom
PREPARARE:
Nucile tocate grosolan si alunele le punem in cutor sa se rumeneasca putin. Amestecam laptele praf cu cacao.
Punem intr-o cratita zaharul cu apa, le punem sa fiarba in clocot timp de 5 minute. Dupa acest interval luam de pe foc, adaugam untul si esentele, amestecam pana se topeste untul, apoi turnam peste cacao amestecata cu lapte praf.
Amestecam bine, punem nucile, apoi rasturnam intr-un vas si lasam sa se raceasca. Pentru un aspect frumos, intindem ciocolata punand o folie alimentara peste aceasta.
Cand s-a racit o taiem in cuburi si servim.
Pofta buna!