Ciocolată De Casă
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Nu am mai facut de ceva timp ciocolata de casa; aveam niste retete... nu mai stiu pe unde. Dar daca nu le-am mai folosit nici nu mai eram sigura de ele. Asa ca am "googalit" putin, pana am dat de reteta de pe blogul Gourmandine si mi-am zis: "Asta e!"
Si asta a fost :) Am ales sa fac o portie mai mica, sa vad intai ce-mi iese.
Am fost foarte multumita de reteta, ciocolata a iesit atat de buna incat s-a lasat cu bataie :))
Ingrediente:
100 ml apa,
350 g zahar,
100 g unt,
250 g lapte praf,
40 g cacao,
esenta de rom.
Mai intai am pus apa la fiert si am adaugat zaharul, treptat, in cateva reprize, amestecand cu lingura, sa se dizolve. Am lasat la fiert cca 7-8 minute (Gourmandine zice 5, eu am lasat-o un pic mai mult, asa mi s-a parut necesar). Am amestecat din cand in cand cu lingura.
Am luat apoi cratita de pe foc si am adaugat untul si am amestecat pana s-a topit. Siropul a prins un pic de consistenta. Am pus si esenta.
Laptele praf l-am cernut impreuna cu cacaua. Amestecul rezultat l-am pus peste siropul de zahar si am inceput sa amestec.
Bine de tot. Pana s-a incorporat toata masa de lapte praf + cacao. Cu grija, sa nu ramana cocoloase.
Cam asa arata ciocolata...
Am turnat mai apoi compozitia intr-o tava tapetata cu folie si am dat-o la rece. A urmat partea cea mai grea! Asteptarea :D
Nu am folosit niciun fel de adaos, daca tot am testat reteta; acum ca sunt sigura de ea am sa vad eu cu ce o voi imbogati.
Un pic de blitz, s-o vedeti mai bine :)
Si inca un cadru...
Si mai de-aproape, asa, sa va fie pofta :P
Buna reteta!!