contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciocolata De Casa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am facut din intamplare ciocolata asta. De fapt, aveam de gand la un moment dat s-o fac, apoi am uitat de ea, apoi am dat iarasi peste reteta si i-a venit in sfarsit randul. Mie imi place mai mult cea alba, daca e sa aleg, dar nici pe cea cu cacao n-o refuz, daca-i reusita.
Ingrediente:
350 g zahar (am pus 300 g)
100 ml apa
100 g unt
250 g lapte praf
40 g cacao
esenta de rom/vanilie/migdale - de care va place
nuci/alune/cocos/fructe confiate/coaja de lamaie sau portocala - din nou, dupa preferinta
Se pun la fiert zaharul cu apa, se lasa pe foc pana se formeaza un sirop mai grosut, cam 5 - 8 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Se ia de pe foc si se adauga apoi untul moale (la temperatura camerei), se amesteca pana la topire, se adauga si aromele. Daca faceti ciocolata cu cacao, amestecati praful de cacao cu laptele praf si apoi turnati siropul si omogenizati bine de tot, la sfarsit puneti si nucile, etc. Se pot pune si deasupra - se vor "lasa" in ciocolata, dar nu pana la fund pentru ca amestecul este dens si lipicios si are tendinta sa se intareasca repede - odata turnat amestecul intr-un recipient tapetat cu folie de plastic. Eu am impartit cantitatile in 2 ca sa fac si alba, si cu cacao. A stat la frigider peste noapte, a doua zi am portionat-o. A iesit destul de bine, zic eu, mi-a placut mai ales cea alba, desigur. Am ornat-o cu samburi de nuca si coaja de lamaie, am presarat si ceva cocos. Cea cu cacao a fost simpla, la ambele am folosit esenta de rom.

Articol recomandat de mancarurisimple.blogspot.com