CiocolatĂ De CasĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pentru iubitorii de ciocolată. Un desert delicios, rapid şi cu ingrediente puţine.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- 250 gr de lapte praf
- 350 gr de zahăr
- 50 gr de cacao
- 150 gr de stafide
- 150 ml de apă
- 100 gr de unt
- esenţă de rom
Plan de lucru:
- punem apa cu zahărul, într-o oală, pe foc (poza 2), apoi adăugăm cacaoa (poza 3). Lăsăm să fiarbă câteva minute (în funcţie de cât de tare vrem să ne iasă ciocolata – poza 4).
- închidem focul, apoi adăugăm laptele praf (poza 5) şi amestecăm cu o lingură de lemn (poza 6)
- adăugăm untul (poza 7), stafidele şi esenţa de rom (poza 8 )
- amestecăm şi punem compoziţia într-o tavă/formă de chec, tapetată cu foaie de copt (poza 9)
- lăsăm la rece cel puţin 12 ore (poza 10)
- poftă bună (poza 11)
Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 11 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:Dulciuri