Ciocolata De Casa
Sursa Ciocolata de casa
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sa purcedem la treaba!!!
Ingrediente:
500 gr lapte praf raraul
500gr. zahar
150ml apa
un pachet unt
vanilie,es rom, alune sau nuci
cacao,4 lg
Se pune pe foc zaharul, cu zah. vanilat , apa si se fierbe pana se formeaza un sirop, care ii facem proba cu picatura.
Dupa ce siropul s-a legat, se adauga laptele praf cernut, si se mesteca bine, apoi untul, si alunele.
Se pregateste un vas yena, se unge cu unt, si se pune 1\2 din compozitie.
Se netezeste si se pregateste cealalta 1\2, in care se pune cacaoa, es. de rom ,amestecandu-se bine.
Se toarna peste cealalta 1\2 alba si se intinde bine.
Apoi cu o furculita, amestecam de sus in jos , ca sa iese culorile intercalate.
Deasupra presaram bomboane mici de ciocolata, si dam la rece pana a doua zi !
Este un" dulce" care se prepara ff. repede si satisface orice gust.
Pofta buna !!!!