contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciocolată De Casă (mentolată Cică)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Încă o lună - încă o provocare. De la Ama, bineînțeles :).

În August mi-a revenit din nou blogul Pasiune și culoare. Ioana mi-a reamintit de de vremurile de demult, de când eram mică, de când nu exista internet dar existau multe plăceri mărunte de zi cu zi.

Una dintre ele: ciocolata de casă pe care o făcea mama și după executarea căreia îmi dădea să mănânc tot ce rămânea pe cratiță. Una subțire de aluminiu, o țin minte și acum.

Și pentru că azi copilul meu și al Amei își sărbătoresc ziua de nume, am decis să mă joc de-a copilăria mea.

La mulți ani, NATALIA!

Am încercat să fac niște combinații ... altfel. Asta aseară. Procesul de executare durează relativ puțin.

Am folosit:
  • 60 ml sirop de mentă
  • 50 ml apă
  • 200 gr zahăr
  • 65 gr unt
  • 380 gr lapte praf
  • 45 gr de cacao

Am pus apa cu zahărul pe foc mic amestecând până ce s-a topit acesta din urmă. Am adăugat și siropul  de mentă, am mai lăsat până iar a dat în clocot ușor, am pus și untul și am amestecat până ce s-a topit și el.

Am dat deoparte de pe flacără.

Am pregătit o tăviță în care am pus niște folie alimetară.

Am amestecat laptele praf cu cacao. Între timp siropul s-a mai domolit nițel. Am început să pun prafurile în lichid în cam 4 etape. La sfârșit a devenit chiar provocatoare omogenizarea :). Dar am reușit până la urmă.

Am pus amestecul gros în tavă și am subțiat stratul prin presare repetată.

Evident că nu am rezistat tenteției de a gusta. Aromă de mentă? Deloc :(. Dar estompat gustul de lapte praf. Deci tot am realizat ceva :).

Am lăsat tava în camera cu aer condiționat, singura mai răcoroasă. Pentru că e interzisă utilizarea frigiderului.

De dimineață am tăiat în bastonașe folosind rola de pizza.

Natalia s-a declarat foarte mulțumită. A decis că este caramea :).

Ce frumoasă e copilăria... întotdeauna :).