Ciocolată De Casă (mentolată Cică)
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Încă o lună - încă o provocare. De la Ama, bineînțeles :).
În August mi-a revenit din nou blogul Pasiune și culoare. Ioana mi-a reamintit de de vremurile de demult, de când eram mică, de când nu exista internet dar existau multe plăceri mărunte de zi cu zi.
Una dintre ele: ciocolata de casă pe care o făcea mama și după executarea căreia îmi dădea să mănânc tot ce rămânea pe cratiță. Una subțire de aluminiu, o țin minte și acum.
Și pentru că azi copilul meu și al Amei își sărbătoresc ziua de nume, am decis să mă joc de-a copilăria mea.
La mulți ani, NATALIA!
Am încercat să fac niște combinații ... altfel. Asta aseară. Procesul de executare durează relativ puțin.
Am folosit:
- 60 ml sirop de mentă
- 50 ml apă
- 200 gr zahăr
- 65 gr unt
- 380 gr lapte praf
- 45 gr de cacao
Am pus apa cu zahărul pe foc mic amestecând până ce s-a topit acesta din urmă. Am adăugat și siropul de mentă, am mai lăsat până iar a dat în clocot ușor, am pus și untul și am amestecat până ce s-a topit și el.
Am dat deoparte de pe flacără.
Am pregătit o tăviță în care am pus niște folie alimetară.
Am amestecat laptele praf cu cacao. Între timp siropul s-a mai domolit nițel. Am început să pun prafurile în lichid în cam 4 etape. La sfârșit a devenit chiar provocatoare omogenizarea :). Dar am reușit până la urmă.
Am pus amestecul gros în tavă și am subțiat stratul prin presare repetată.
Evident că nu am rezistat tenteției de a gusta. Aromă de mentă? Deloc :(. Dar estompat gustul de lapte praf. Deci tot am realizat ceva :).
Am lăsat tava în camera cu aer condiționat, singura mai răcoroasă. Pentru că e interzisă utilizarea frigiderului.
De dimineață am tăiat în bastonașe folosind rola de pizza.
Natalia s-a declarat foarte mulțumită. A decis că este caramea :).
Ce frumoasă e copilăria... întotdeauna :).