Ciocolata De Casa Cu Lapte Condensat (chocolate Fudge)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
De multe ori am incercat sa fac ciocolata de casa, dar pentru ca laptele praf nu era bun nu s-a intarit. Am cautat mult o reteta care sa se fac fara lapte praf, pana cand am ajuns pe site-ul Joy of baking. Acolo gasiti tot felul de dulciuri, inclusiv ciocolata cu lapte condensate. Care a iesit (conform spuselor sotului meu, mare mancator de ciocolata): Mai buna decat Milka. Cu alte cuvinte merita sa o incercati.
Ingrediente:
- 400 ciocolata neagra, de 55 %
- 400 ml lapte condensat
- 20 g unt
- 300g mix de alune (migdale, fistic, alune de padure)
- Prajeste uscat alunele, in cuptor.
- Taie ciocolata mic. Intr-o tava mica (15 cm x 20 cm) pune folie de aluminiu, in asa fel incat sa depaseasca marginile.
- Amesteca ciocolata, laptele condensat si untul. Topeste-le la baia de aburi, la foc mediu, incet, ca sa nu se taie. Amesteca din cand in cand.
- Cand totul e topit, amesteca inauntru alunele (poti pune si 1/2 lingurita de piper verde macinat daca vrei sa fie spicy).
- Toarna ciocolata in tavita si lasa-o sa se intareasca la temperatura camerei.
- Tai-o bucati cu un cutit ascutit.
- Ciocolata se poate pastra in frigider.