Ciocolata De Casa Cu Fulgi Din Orez Brun
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E un dulce grozav de
bun ! pe care nu l-am mai facut de multa vreme… si cum mi s-a facut o pofta
teribila de ciocolata, am trecut la treaba. Va servesc cu mare drag si pe voi !
Timp
de preparare:45 minute
Ingrediente:
1Kg
zahar
250ml
apa
1
lingura esenta rom
½
lingurita praf de portocala
250
g margarina Rama + putin pt. uns tava
500g
lapte praf
100g
cacao
100g fulgi din orez
brun expandat
Mod de preparare:
Separat
intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la
final cu fulgii.
Ungem
o tava sau forma cu margarina si o lasam la o parte.
Punem apa impreuna cu esentele
si zaharul, intr-o craticioara, la foc mic, cam 10-15’, pana se topeste zaharul
si siropul da cateva clocote. Intre timp, taiem cubul de margarina in bucatele
si le adaugam in siropul de zahar. Amestecam si lasam pe foc sa fiarba incet,5-7’
pana se topeste toata margarina. Luam cratita de pe foc si asa fierbinte,
turnam siropul, peste amestecul din bol si omogenizam totul rapid si foarte
bine, dupa care rasturnam continutul in tava unsa. Punem la rece pentru 3-4h,
pana se intareste,(cel mai sigur, de seara pana dimineata, ca mine) apoi
portionam ciocolata si servim.