contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciocolata De Casa Cu Fulgi Din Orez Brun

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

E un dulce grozav de bun ! pe care nu l-am mai facut de multa vreme… si cum mi s-a facut o pofta teribila de ciocolata, am trecut la treaba. Va servesc cu mare drag si pe voi ! 
Timp de preparare:45 minute
Ingrediente:
1Kg zahar
250ml apa
1 lingura esenta rom
½ lingurita praf de portocala
250 g margarina Rama + putin pt. uns tava
500g lapte praf
100g cacao
100g fulgi din orez brun expandat
Mod de preparare:
Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii.
Ungem o tava sau forma cu margarina si o lasam la o parte.
Punem apa impreuna cu esentele si zaharul, intr-o craticioara, la foc mic, cam 10-15’, pana se topeste zaharul si siropul da cateva clocote. Intre timp, taiem cubul de margarina in bucatele si le adaugam in siropul de zahar. Amestecam si lasam pe foc sa fiarba incet,5-7’ pana se topeste toata margarina. Luam cratita de pe foc si asa fierbinte, turnam siropul, peste amestecul din bol si omogenizam totul rapid si foarte bine, dupa care rasturnam continutul in tava unsa. Punem la rece pentru 3-4h, pana se intareste,(cel mai sigur, de seara pana dimineata, ca mine) apoi portionam ciocolata si servim.
Pofta buna!