Ciocolata De Casa Cu Cafea, Nuci Si Caise
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un desert care se completeaza cu cafeaua de dimineata, dar si cu ceaiul de dupa-amiaza. Placere si energie intr-un cubulet de ciocolata.
Ce iti trebuie (poza1):
- 1 cutie lapte condesat (397 gr DeLatte)
- 200 gr unt
- 400 gr lapte praf indulcit
- 3 linguri cafea instant (ness)
- 200 ml frisca lichida
- 3 linguri cacao
- 100 gr nuci (pe care le tocam nu foarte marunt)
- 100 gr caise deshidratate (hidratate in apa rece pt 30 minute inainte de a le pune in ciocolata)
- 1 foaie de napolitana (nu apare in poza)
Plan de lucru:
-Topim untul (poza 2), apoi adaugam laptele condesat (poza 3). Lasam pe foc mic pana se dizolva, apoi adaugam cele 3 linguri de ness (poza 4). Amestecam cu un tel pana se dizolva granulele de ness. Luam de pe foc si adaugam frisca lichida (poza 5). Presaram si cacao. Amestecam pana se incorporeaza, apoi adaugam laptele praf si amestecam energic cu telul (poza 6). Adaugam caisele taiate marunt si nuca (poza 7). Obtinem o pasta cremoasa.
-Intr-un vas (30×20 cm), am pus foaie de napolitana (poza 8 ). Am adaugat ciocolata (poza 9) si am acoperit cu napolitana (poza 10). Lasam la racit minim 8-10 ore, apoi servim.
Este absolut delicioooasa.Te lingi pe degete.
- Pofta mare! (poza 11)
Timp de preparare: 20 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 40 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri