Ciocolata De Casa Cu Alune De Padure
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ca de obicei sunt in intarziere! :) Luna asta, la Provocarea secreta, initiata de Ama si gazduita luna asta de Diana, am avut de rasfoit un blog tare drag mie - Enjoy Dessert, atat el cat si stapana lui, Paula! Sa mai spun ca am re-poftit la fiecare preparat?! Le-as fi facut pe toate.. dar pana la urma am selectat cateva.. am pregatit ingredientele.. si intr-un final, binenteles, ca m-as sucit iar! :))
Ingrediente:
100 ml apa
180 gr zahar
100 gr unt
260 gr lapte praf
50 gr cacao
50 gr alune de padure
Lapte praf impreuna cu cacaoa le-am cernut.
Apa si zaharul le-am pus pe foc, amestecand continuu pana zaharul s-a topit. Pana la momentul fierberii nu am mai umplat la sirop, iar cand a inceput sa fiarba l-am mai lasat fix 6 minute. Siropul trebuie sa aiba o consistenta vascoasa.
Am oprit focul, am adaugat untul si am amestecat pana la dizolvarea acestuia.
Siropul l-am turnat peste amestecul de lapte praf si cacao, amestecand energic pentru o omogenizare completa. La final am adaugat si alune de padure tocate, amestecand bine compozitia.
Am tapetat cu hartie de copt o tava de chec, si am turnat amestecul. Am dat la frigider de seara pana a doua zi.
Din pacate a doua zi cand am ajuns acasa am constatat ca ciocolata se cam terminase... deci poze de final.. cam n-am! :)) Bine ca am facut seara la crema de ciocolata lasata putin la frigider!
Sper ca Paula sa nu se supere, dar promit ca voi reveni cat de curand cu o poza frumoasa, pentru ca un preparat atat de bun merita sa fie frumos prezentat!