Ciocolata De Casa Cu Alune De Padure

articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
100 ml apa
180 gr zahar
100 gr unt
260 gr lapte praf
50 gr cacao
50 gr alune de padure
Lapte praf impreuna cu cacaoa le-am cernut.
Apa si zaharul le-am pus pe foc, amestecand continuu pana zaharul s-a topit. Pana la momentul fierberii nu am mai umplat la sirop, iar cand a inceput sa fiarba l-am mai lasat fix 6 minute. Siropul trebuie sa aiba o consistenta vascoasa.
Am oprit focul, am adaugat untul si am amestecat pana la dizolvarea acestuia.
Siropul l-am turnat peste amestecul de lapte praf si cacao, amestecand energic pentru o omogenizare completa. La final am adaugat si alune de padure tocate, amestecand bine compozitia.
Am tapetat cu hartie de copt o tava de chec, si am turnat amestecul. Am dat la frigider de seara pana a doua zi.
Din pacate a doua zi cand am ajuns acasa am constatat ca ciocolata se cam terminase... deci poze de final.. cam n-am! :)) Bine ca am facut seara la crema de ciocolata lasata putin la frigider!
Sper ca Paula sa nu se supere, dar promit ca voi reveni cat de curand cu o poza frumoasa, pentru ca un preparat atat de bun merita sa fie frumos prezentat!