Ciocolata De Casa Cu Alune De Padure
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana
Ciocohoolici din toate tarile, veniti la mine, veniti (pe) la masa mea !!! ;-))))
V-am facut o ciocolata betoooon! Dupa o reteta din revista Click pentru femei/Capitolul 125.
Ingrediente:
500g ciocolata amaruie rasa,
400ml lapte condensat,
1 praf de sare,
100g alune de padure,
2 lingurite esenta de vanilie.
Mod de preparare:
1. Se amesteca ciocolata rasa - eu am pus-o la topit pe bain-marie
ca nu era sa stau toata noaptea sa rad juma'de kil de cioco-nu de alta, dar imi parea rau de ciocolata care mi se topea pe maini si trebuia sa ma spal :((- cu laptele condensat si praful de sare si se topeste la foc mic, amestecand continuu.
Laptele condensat l-am primit din Spania, ca la noi in Timisoara nu am gasit niciunde. De tuburile de la Kaufland de capsuni, nu vreau sa aud.:P
2. Cand s-a omogenizat compozitia, se ia vasul de pe foc, se adauga nucile-asa era in revista, eu am pus alune
-pe care inainte le-am tras intr-o tigaie fara ulei,
atat cat sa prinda putina culoare si sa se decojeasca bine- si esenta de vanilie-eu am pus de rom.
Se toarna ciocolata intr-o tavita-eu am pus intr-una de chec- imbracata cu folie de plastic. Se lasa la racit minimum doua ore ca sa se intareasca.
Dupa ce s-a racit, am taiat felii groase, din care am taiat cuburi.
Mmmm-dupa o gura din ciocolata asta densa, neagra, onctuoasa si fina, a urmat un maraton...;-)
O nebunie de ciocolata, credeti-ma, te face sa ucizi pentru o bucatica!
Author:Liana10