contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciocolata De Casa Cu Alune De Padure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






Dupa o reteta e-retete.ro
Ingrediente:
150 ml apa
10 linguri de zahar
100 gr unt topit si racit
250 gr lapte praf indulcit (zahar 20%)
30 gr cacao
1 esenta rom
alune de padure
Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa. In functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape. Ca sa vedeti cum e siropul luati cu o lingurita si treceti cu degetul pe spatele ei. Veti simti cat de lipicios e si care e consistenta.
Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf amestecat cu cacaoa in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine. Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa intre bine in ciocolata. Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. A fost delicioasa !
Tip: Daca nu aveti lapte praf indulcit, cresteti cantitatea de zahar. In reteta originala se foloseau 400 gr zahar. Acuma, fiecare dupa preferinte, dar eu n-as pune mai mult de 250 :)

Articol recomandat de ala-cooking.blogspot.com