Ciocolata De Casa... A La Adriana
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Azi am sa va arat varianta mea de ciocolata de casa, una dintre ele de fapt.
E ultima mea gaselnita in materie, de care sunt mandra :) pentru ca a iesit mai buna decat m-am asteptat.
Ingredientele folosite sunt : lapte praf RARAUL 500 g, unt LA DORNA 250g, apa 200 ml, zahar 300g, esenta de rom 1 sticluta , cacao neagra 4-5 linguri, fulgi de cocos 100g, cereale musli crunchy de la Stilla 300g, esenta de martipan(sau de migdale) 3 linguri.
Intr-o cratita am pus apa cu zaharul si le-am lasat sa fiarba 5 minute, pana s-a topit zaharul si s-a transformat totul intr-un sirop.
Am luat cratita de pe foc , am turnat laptele praf si am mixat bine compozitia pana au disparut toate cocoloasele.
Am impartit compozitia in trei parti : uneia i-am adaugat cacao, romul si musli...uneia fulgii de cocos, iar celeilalte esenta de martipan.
De la operatiunea asta nu am poze , am renuntat sa mai fac deoarece riscam sa mi se intareasca compozitia :)
Am tapetat cu folie alimentara uda o tava de inox si am asezat straturile de compozitie in ordinea prezentata mai sus :)
La final am presarat musli si fulgi de cocos pe toata suprafata , am acoperit-o cu folie si am dat-o la frigi.
Am lasat-o peste noapte la rece , abia apoi am taiat-o bucatele
Si acum impresiile : gustul si textura sunt nemaipomenite, e o nebunie combinatia ...dulce ,aromat, crocant, exotic chiar... nu stii unde incepe si unde se termina :))
Pe zi ce trece textura e din ce in ce mai originala :)
Am tot incercat-o si cel mai mult mi-a placut textura in a treia zi...si dupa :D
Incercati ! :)