Ciocolata Calda
articol scris de hai-sa-bucatarim.blo blog hai-sa-bucatarim.blogspot.com
- 2 linguri sirop de artar sau zahar
- 360 ml lapte de soia
- 20 g ciocolata 99% cacao
Fie ca este frig si simtim nevoia de o bautura savuroasa calda, fie ca avem pofta de ceva dulce si aromat, ciocolata calda se numara printre preferintele noastre oriunde ne-am afla. Este consistenta, delicioasa, aromata si ne creeaza o stare de bine si de confort. Ciocolata calda are si ea o istorie fascinanta. In timpul cuceririi Mexicului, Cortez a decoperit ca indienii foleseau boabele de cacao pentru a prepara o asa zisa bautura regala, denumita “chocolatl”. In 1519, Imparatul Montezuma, despre care se spune ca bea peste 50 de portii de ciocolata lichida pe zi, si-a servit oaspetii spanioli cu aceasta bautura in niste vase aurite. Ciocolata servita de Montezuma era insa destul de amaruie, astfel incat oaspetii nu au gasit-o tocmai pe gustul lor. Prin urmare, Montezuma a adugat indulcitor ciocolatei pentru a o indulci.
Author:FdX