contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciocolata Calda Aromata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Raw vegan warm chocolate

Iubesc iarna. Este anotimpul meu preferat. Ma simt atat de bine, de linistita cand vad toata natura imbracata in alb, in acea plapuma pufoasa si rece… Sunt nascuta iarna, poate are si asta vreo legatura, nu stiu. Stiu doar ca sunt foarte legata de acest anotimp alb, stiu ca majoritatea amintirilor frumoase din copilarie si nu numai, sunt din perioada rece a anului.

Imi amintesc cu un asa mare drag vacantele de iarna, cand mergeam la bunici si ma lipeam de geam pentru a privi dansul fulgilor de nea. Deschideam geamul si ma uitam in sus, inspre cer si ma gandeam ca fulgul de nea cel mai frumos lucru din lume (si acum mai cred asta). Apoi puneam caseta mea preferata in casetofon si ascultam colinde. Caseta se numea “Christmas with stars” si cuprindea artisti deosebiti precum Mahalia Jackson, Nat King Cole, Frank Sinatra, Andy Williams. Stiu ca eram indragostita de acele piese si mi se pareau desprinse parca din povesti. Imi imaginam cum s-a nascut Mantuitorul intr-un staul modest dintr-un oras neospitalier, printre oameni care aveau sa il respinga. Plangeam si ma rugam. Ma simteam aproape de Dumnezeu si imi spuneam ca nu exista o dragoste mai mare pe lume decat a Lui.

Consideram iarna un anotimp aparte de celelalte deoarece este un anotimp spectaculos, un anotimp paradoxal: desi afara e frig, in inimi si in casa e cald. Nu vei vedea niciodata primavara flori de gheata brodate pe geam iar vara nu vei gasi turturi la stresina. Desi toamna copacii isi pierd frunzele, nu sunt acoperiti de puful alb de nea…  Aerul nu miroase niciodata atat de frumos a curat precum miroase iarna iar “bujori in obrajori'” nu vei obtine decat in gerul iernii. Poti schia vara?! Poti admira natura vopsita in alb in iulie?! Nu stiu, mereu gasesc cate ceva miraculos si fascinant in iarna.

Cat despre sarbatorile ce insotesc acest anotimp… vi le imaginati in alta perioada a anului? Eu cred ca au fost alese pt aceasta fascinanta perioada. Personal nu cred ca se stie cu exactitate data nasterii Mantuitorului  (desi unii spun ca ar fi undeva prin vara) dar cred ca a fost aleasa aceasta data datorita maiestuozitatii acestui anotimp care emana puritate si simplitate (stiu ca unii ar spune ca data ar fi ramas de la pagani dar cine stie). Cred ca putem sarbatori nasterea Domnului Isus in orice alta zi pentru ca El este mult mai important decat a fi amintit intr-o singura zi din an insa iarna simbolizeaza un anotimp al redesteptarii sufletesti, o perioada a introspectiei si a concluziilor din timpul anului. Eu cred ca e o perioada minunata pentru a ne apropia unii de altii si mai ales de Dumnezeu. Haideti sa ne propunem sa facem din aceste sarbatori mai mult decat o ocazia de a ne imbuiba cu mancare si bautura, haideti sa dam un nou sens urarilor clasice, haideti sa ne intoarcem spre Cel care ne iubeste si macar acum, cand anul se incheie sa deschidem Biblia si sa citim pasaje care nu doar ne vor aduce pacea in suflet ci vor vindeca si ambitii si orgolii care ne macina zi de zi.


Mahalia Jackson - What's Child is this
Asculta mai multe audio Muzica

Sweet. Tasty

Ciocolata calda (1 portie)

- 250 ml lapte de nuca neindulcit

- 1  1/2 ling. cacao

- 1 ling. sirop de agave / miere

- 1/2 l-ta mirodenii (scortisoara, nucsoara, cardamom, cuisoare etc)

Varianta 1: Mixati toate in blender timp de 5-6 minute, pana cand lichidul este cald.

Varianta 2: Mixati toate ingredientele in blender si incalziti preparatul pe foc pana devine usor caldut (atentie, NU fierbinte! pentru a nu distruge calitatile si vitaminele).


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com