Ciocolata Azteca Cu Piper, Scortisoara Si Seminte De Bostan
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Ciocolata a fost adusa in Europa de conquistadori de prin calatoriile lor in Imperiul Aztec sau Mexicul de astazi. Aztecii cunosteau cacaua si o foloseau intensiv. O combinau cu chili, cu miere de albine si cu scortisoata producand astfel ceea ce ei numeau “Xocolatl”.
O reteta simpla care o putem produce acasa si care ne-ar permite sa gustam din bunatatile de altadata este urmatoarea:
- 1/2 cana seminte de bostan decojite
- 1/4 cana de stafide sau cranberries(optional)
- 1/4 lingurita de piper cayenne
- 3/4 lingurita de scortisoara macinata fin
- 3/4 lingurita chili iute
- 300 g de ciocolata amaruie, neagra -de calitate
1. Prajiti 5 minute semintele de bostan intr-o tigaie non stick.
2. Topiti ciocolata intr-o bain marin fara a o fierbe(isi pierde calitatile). Cand ciocolata e topita adaugati restul ingredientelor si amestecati bine.
3. Intr-o tava pe o foaie cerata turnati ciocolata astfel obtinuta si dati la frigider 30 de minute sau pana se raceste.
4. Apoi rupeti in bucati si serviti.
POFTA BUNA!!!