contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciocolata Amaruie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ciocolata delicioasa facuta acasa... ce poate fi mai bun de atat? :P

200g unt de cacao
170g cacao
60g sirop agave (*)

(*) Cantitatea de sirop poate varia in functie de gustul fiecaruia... dar, daca se adauga mai mult sirop, compozitia va deveni mai subtire si nu se va mai inchega bine. Concomitent cu cresterea cantitatii de sirop va trebui sa fie crescuta si cantitatea de cacao.

Untul de cacao se pune intr-un castron de sticla, iar acesta se pune peste o oala cu apa care fierbe (la foc mic).


si se tine la bain-marie, amestecand continuu, pana ajunge aproape la 45°C si s-a topit complet.


Se ia castronul de pe oala si se adauga pudra de cacao, putin cate putin, amestecand bine de fiecare data.
Siropul agave se incalzeste cam pana la 30°C si se adauga peste compozitia precedenta. Se amesteca bine.




Se toarna in forme de silicon sau pentru ciocolata




si se da la frigider pana se intareste.
Eu la jumatate din cantitatea de ciocolata am adaugat si boabe de cacao tocate:


Dupa ce ciocolata s-a intarit se poate scoate din forme.