Ciocolata Amaruie
Sursa Ciocolata amaruie
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ciocolata delicioasa facuta acasa... ce poate fi mai bun de atat? :P
200g unt de cacao
170g cacao
60g sirop agave (*)
(*) Cantitatea de sirop poate varia in functie de gustul fiecaruia... dar, daca se adauga mai mult sirop, compozitia va deveni mai subtire si nu se va mai inchega bine. Concomitent cu cresterea cantitatii de sirop va trebui sa fie crescuta si cantitatea de cacao.
Untul de cacao se pune intr-un castron de sticla, iar acesta se pune peste o oala cu apa care fierbe (la foc mic).
si se tine la bain-marie, amestecand continuu, pana ajunge aproape la 45°C si s-a topit complet.
Se ia castronul de pe oala si se adauga pudra de cacao, putin cate putin, amestecand bine de fiecare data.
Siropul agave se incalzeste cam pana la 30°C si se adauga peste compozitia precedenta. Se amesteca bine.
Se toarna in forme de silicon sau pentru ciocolata
si se da la frigider pana se intareste.