Ciocănele De Pui Picante La Grătar
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vara asta am zis că nu gătesc, că tare rea sunt de căldură. Dar, tot n-am scăpat...Și cum imi place mâncarea picantă, cu chili, atunci când am dat peste această rețetă în revista Click! Poftă buna! nr. 6/2015 nu m-am putut abține să nu o fac :D
Cu modificările de rigoare, desigur, că tocmai ce-mi achiziționasem de la Auchan pastă roșie de curry cu chili și sos de chili cu usturoi și a fost musai să le probez :P
Și au fost hot, hot, hot!! This girl is on fire-vorba cântecului!! :D
Ingrediente:
8 ciocănele de pui,
2 linguri de cimbru mărunțit Kotanyi,
1 lingură pastă roșie curry cu chili,
1 lingură sos de chili cu usturoi,
1 lingură de chili din râșnița Kotanyi,
1 lingurita boia de ardei dulce,
ulei de măsline extravirgin,
sare și piper din râșnițele Kotanyi.
Mod de preparare:
Speli și cureți ciocănelele de pui și le lași pe prosoape de hîrtie să se scurgă sau le tamponezi ușor.
Intr-un bol pui boiaua dulce, cimbru mărunțit, chili, sosul de chili cu usturoi, uleiul de măsline și pasta de curry cu chili.
Puteți să le faceți două crestături pe os, sus și la mijloc, să se frigă mai repede și să pătrundă mai bine
marinata mai sus pregătită. Ungeți ciocănelele cu pasta creată.
Apoi, acoperiți cu o folie alimentară și dați la rece mai mult de o oră sau lăsați peste noapte.
A doua zi puneți-le pe grătar. Eu folosesc racleta Tefal. Intoarceți-le la 3 minute.
Verificați dacă e gata carnea după 15 minute. Mai lăsați-le 5 dacă încă vedeți sânge pe lângă os. Eu le-am mai lăsat încă 10, deci vreo 25 de minute în total și pasta de chili s-a cam înnegrit, din păcate.
Și gata de savurat!
Le-am servit cu cartofi la cuptor cu rozmarin și un pahar de bere rece! :-)
Bune la picnic! :-)