Ciocanele De Pui Cu Prosciutto Crudo Si Bere
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cateodata am impresia ca toate retetele incep cu un cliseu : cea mai buna, delicioasa...dar reteta asta trebuie sa o incercati pentru ca veti fi uimiti de gustul extraordinar pe care il da prosciutto carnii de pui .
Ingrediente :
10 ciocanele de pui
10 fasii de prosciutto crudo
1 capatana mica de usturoi
500 ml de bere blonda
ulei de masline
ulei de masline
boia de ardei iute
boia de ardei dulce
piper
piper
rozmarin
Cu o zi inainte de a pregati preparatul dam ciocanelele cu un mix de condimente format din: boia dulce,boia iute,piper,rozmarin si sare de mare .Acoperim cu folie alimentara si punem la frigider .
A doua zi luam fiecare ciocanel in parte si rulam fasia de prosciutto in jurul lui ( invelim).
Pentru o savoare deosebita incercati sa folositi doar prosciutto crudo ;in nici un caz mezel fiert .
Pregatim o tava de copt si o stropim cu ulei de masline.Asezam ciocanelele ,le stropim si pe ele cu putin ulei de masline ,imprastiem cateii de usturoi printre ele, turnam berea si acoperim tava cu folie de aluminiu .
Pentru o savoare deosebita incercati sa folositi doar prosciutto crudo ;in nici un caz mezel fiert .
Pregatim o tava de copt si o stropim cu ulei de masline.Asezam ciocanelele ,le stropim si pe ele cu putin ulei de masline ,imprastiem cateii de usturoi printre ele, turnam berea si acoperim tava cu folie de aluminiu .
Dam la cuptor pentru 30 de minute acoperita si inca 30 de minute descoperita pana se rumenesc .