Cinnamon Rolls
Sursa Cinnamon rolls
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La Multi Ani!
Bine v-am regasit in noul an!
Cinnamon rolls-ul este un desert foarte aromat si extrem de usor de realizat. De asemenea, nu necesita mult timp pentru preparare. Doar putina rabdare trebuie sa avem cat timp aluatul dospeste.
Reteta am preluat-o de pe un site culinar german ( chefkoch.de ).
INGREDIENTE:
- 500 g faina alba
- 42 g drojdie proaspata
- 60 g zahar alb
- 250 ml lapte caldut
- 50+100 g unt moale
- 150 g zahar brun
- 1 lingura mare scortisoara
- 50 g zahar pudra
- 3 linguri lapte
- vanilie
Drojdia se amesteca cu 2 linguri zahar si 2 linguri faina. Se lasa pentru aproximativ 5 minute pana cand incepe sa fermenteze. Cand maiaua a crescut, se adauga la faina, care se va amesteca cu zaharul, cu restul de lapte si 100g unt moale. Se va dospi un aluat delicat, elastic pe care il vom lasa la crescut pentru aproximativ o ora, pana cand isi dubleaza volumul.
De asemenea, se poate pregati si in aparatul de facut paine, cum am procedat eu :)
Aluatul crescut se pune pe o planseta si se intinde o foaie de aproximativ 8-10 mm.
Aluatul astfel intins se unge cu cele 50 g unt moale.
Zaharul brun se amesteca cu scortisoara si se preasara deasupra aluatului.
Se ruleaza cu grija aluatul.
Cu ajutorul unui fir de ata bine fixat intre degete vom taia felii de cate 3 cm fiecare.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( si nu folie de aluminiu cum am facut eu :) ... nu de alta, dar nu mai aveam acasa hartie de copt).
Se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-40 de minute , pana cand vor fi
frumoase, aurii si maaari
...
Se prepara un topping din zaharul pudra, vanilie si lapte, amestecand pana cand vor disparea cristalele de zahar.
Se pot servi simple, fara topping ...
sau invelite intr-un strat generos de sos dulceag si aromat ...
Sa va mai zic cum au fost?
Va las pe voi sa descoperiti :)
Pofta buna!
RozBonBon